Secció de Filosofia i Ciències Socials

News & Insights
Maria Dolors Garcia Ramon, distingida amb el Premi Vautrin-Lud 2016 i l’IGU Lauréat d’Honneur
23 de desembre de 2016
sfcs2
La geògrafa Maria Dolors Garcia Ramon, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i integrant del seu Consell de Govern, i catedràtica emèrita d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat distingida amb dos importants guardons internacionals: el Vautrin-Lud, conegut com el «Nobel de Geografia», i l’IGU Lauréat d’Honneur, que atorga la Unió Geogràfica Internacional (IGU).

El Premi Vautrin-Lud, que des del 1991 reconeix els investigadors més destacats mundialment en el camp de la geografia, li fou lliurat durant la celebració del Festival Internacional de Geografia, que tingué lloc a la localitat francesa de Saint-Dié-des Vosges, del 30 de setembre al 2 d’octubre de 2016.

Pel que fa a l’IGU Lauréat d’Honneur, que reconeix Garcia Ramon per la seva «destacada contribució a la geografia de gènere, així com a la lingüística avançada i la diversitat cultural en la construcció i divulgació del coneixement», se li va lliurar en el 33è Congrés Internacional de Geografia, que se celebrà a Pequín entre els dies 21 i 25 d’agost del mateix 2016.

Maria Dolors Garcia Ramon ha estat secretària de la comissió Gender and Geography de la Unió Geogràfica Internacional i presidenta de la Societat Catalana de Geografia. Ha publicat treballs sobre agricultura, desenvolupament rural i història contextual de la disciplina geogràfica. És investigadora de l’Institut Interuniversitari de Dones i Gènere. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2003) i el Jan Monk Award, guardó atorgat per l’Associació de Geògrafs Americans (2008).

[pafe-template id="2184"]