Joan Francesc Mira rep la Medalla de la Universitat de València i el Premi Nacional de Cultura que atorga el CoNCA

El membre emèrit de l’àrea d’Antropologia de la Secció,  Joan Francesc Mira , va rebre recentment dues distincions rellevants. L’1 de desembre de 2016 li va ser atorgada la Medalla de la Universitat de València, la màxima distinció honorífica de la institució. En l’acte es va ressaltar la seva tasca, no només en l’àmbit de l’antropologia i la literatura, sinó també en el seu compromís cívic i polític, caracteritzat per la defensa de la llengua i la cultura catalanes al llarg de la seva trajectòria.

 Més recentment, el 4 d’abril del 2017, va ser distingit amb el Premi Nacional de Cultura que atorga el Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA). El Premi Nacional de Cultura, el més rellevant en l’àmbit cultural que atorga la Generalitat de Catalunya, reconeix figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.