Christer Laurén, membre corresponent de la SFCS, guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull

Christer Laurén, membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i teòric de la immersió lingüística, ha estat guardonat amb el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística.

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit atorgar aquesta distinció per unanimitat en la seva modalitat de diversitat lingüística al professor Christer Laurén, teòric de la immersió lingüística i membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.

Laurén ha contribuït de manera continuada a l’estudi i la implementació de la immersió lingüística, a la promoció de llengües minoritzades com a eines de cohesió social en l’àmbit educatiu, i a la difusió dels programes d’immersió lingüística catalans i internacionals. També ha treballat estretament amb dos dels principals experts catalans en immersió lingüística, Joaquim Arnau i Josep Maria Artigal.

El premi, dotat amb sis mil euros, és convocat anualment i de manera conjunta per la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana. Aquest reconeixement té per objectiu valorar el conjunt de l’obra individual d’una persona de fora del domini lingüístic, escrita en qualsevol llengua, i que hagi significat un notable coneixement de la realitat històrica i cultural catalana, o bé l’aportació teòrica o pràctica d’una persona de qualsevol país que hagi esdevingut una important contribució al coneixement, reconeixement, promoció o defensa d’una o més cultures i nacions sense estat.

Enguany, el jurat ha estat format per Marta Rovira, Miquel Strubell, Joan Manuel Tresserras i Margalida Pons per part de la Fundació Congrés de Cultura Catalana; i Vicenç Villatoro, Teresa Cabré, Joaquim Torres i Manuel Pérez-Saldanya per part de la Fundació Ramon Llull.

Christer Laurén va néixer a Hèlsinki l’any 1942 i es va doctorar a l’Abo Academy el 1972. Ha estat degà de la Facultat d’Humanitats de la Universitat de Vaasa (Finlàndia) en diversos períodes a partir del 1971 i vicerector del 1990 al 1994. Actualment, és professor de llengua sueca i catedràtic emèrit al Departament de Llengües Escandinaves.

Christer Laurén és, a més, un investigador de filologia medieval, poeta, narrador i membre d’importants societats de recerca (Royal Skittean Research Society de Suècia, Royal Norwegian Research Society) i fundador de l’International Institute for Terminology Research de Viena. El 2014 va esdevenir membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans.

Podeu veure el seu currículum aquí.