Premis i distincions

Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials SALVADOR GINER de Tesis Doctorals

La Diada de Sant Jordi de 2022 es van atorgar els guardons en el XCI Cartell de premis i de borses d’estudi de la Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2022.

El Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials SALVADOR GINER de Tesis Doctorals va ser adjudicat a Yaiza Pérez Alonso pel treball “Presència i ús del valencià en l’àmbit comercial.”

Es va atorgar una menció honorífica a M. Teresa Ferré Panisello pel treball Agustí Centelles i Ossó (1909-1985), de la jove promesa del fotoperiodisme als anys trenta fins al mite unívoc del fotògraf de la Guerra Civil construït durant la Transició.

Mònica Terribas i Sala, membre numerària de la SFCS, rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

Per la seva trajectòria professional en el camp del periodisme i de la comunicació de masses, terreny en què ha esdevingut tot un referent. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en Filosofia per la Universitat de Stirling (Escòcia), va iniciar la seva carrera com a periodista en els serveis informatius de l’emissora de ràdio Cadena 13 i el 1988 va començar a treballar a Televisió de Catalunya amb l’equip de Joaquim Maria Puyal. Des de llavors, ha participat en la coordinació, el guió, la direcció i la presentació de nombrosos programes emesos per TV3. Va ser directora de Televisió de Catalunya des del 2009 fins al 2012, i directora i presentadora del programa El matí de Catalunya Ràdio del 2013 al 2020.