Plens

Ple de la SFCS del 15 de setembre de 2021

En el Ple ordinari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de dimecres 15 de setembre de 2021 el tema principal fou “Els temporals a la costa mediterrània: el cas del Glòria”, a càrrec de la membre numerària de la Secció Francesca Segura.

El Ple de la Secció va aprovar les convocatòries de recerca i de publicacions i el seu calendari. Seguint les directrius de la nova presidència de l’IEC es va aprovar la proposta per a una representant a la Comissió d’Igualtat. El delegat de l’IEC al Consell Escolar de Catalunya i membre numerari de la Secció, Xavier Besalú, va oferir el seu informe.

El president de la Societat Catalana de Filosofia (SCF), Conrad Vilanou Torrano, va presentar les activitats principals de la societat als membres del Ple de la SFCS. Es poden consultar les activitats i la història de la Societat Catalana de Filosofia a: https://blogs.iec.cat/scf/

 

Ple de la SFCS del 8 de juliol de 2021

En el Ple ordinari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de dijous 8 de juliol de 2021 el tema principal fou la presentació del premi SFCS-IEC 2021: “La llengua catalana a l’escola, entre la repressió i la resistència (1715-2018)”, i anava a càrrec del seu autor, David Pujol Fabrellas.

El Ple de la Secció va aprovar per unanimitat un text de suport a Andreu Mas Colell, Albert Carreras i membres del govern de la Generalitat acusats pel Tribunal de Comptes.

El president de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana (SHE), Joan Soler Mata, va presentar les activitats principals de la societat als membres del Ple de la SFCS. La presentació anava precedida per una introducció a la història de la SHE a càrrec del delegat de la Societat i membre numerari de la Secció, Bernat Sureda i Garcia. Es poden consultar les activitats i la història de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana a https://she.iec.cat/