Bicentenari de Marx a l’Institut d’Estudis Catalans

Bicentenari de Marx a l’Institut d’Estudis Catalans : Jornades de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (8 i 15 d’octubre de 2018)

Institut d’Estudis Catalans. Secció de Filosofia i Ciències Socials. Jornades (2018 : Barcelona, Catalunya)

Data d’edició: 2020
Descripció física: 67 p. il·l. col. ; 24 cm
Entitats: Institut d’Estudis Catalans. Secció de Filosofia i Ciències Socials
ISBN: 978-84-9965-545-1
Editorial: IEC

Resum

La commemoració del bicentenari del naixement de Karl Marx a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va donar lloc a unes jornades, el 8 i el 15 d’octubre de 2018, sota l’auspici de la Secció de Filosofia i Ciències Socials del mateix IEC. La iniciativa va sorgir de la Societat Catalana d’Economia i s’hi van sumar la Societat Catalana de Filosofia, la Societat Catalana de Comunicació, la Societat Catalana de Geografia i l’Associació Catalana de Sociologia, totes de la Secció, i la Societat Catalana d’Estudis Històrics, de la Secció Històrico-Arqueològica. La coordinació de les Jornades i de l’edició d’aquesta publicació ha anat a càrrec del secretari de la Societat Catalana d’Economia, Antoni Montserrat, a petició de la presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, Maria Corominas. Les sessions les van presidir el president de l’IEC, Joandomènec Ros, la presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, Maria Corominas, i els presidents de les Societats. Les sessions van ser gravades i són consultables a l’arxiu digital de l’Institut. En aquesta publicació es recullen les ponències presentades per escrit i la transcripció de la ponència de Simon Mohun. [Presentació del Sr. Antoni Montserrat. Secretari de la Societat Catalana d’Economia]