Josep Olesti pronuncia el discurs de recepció com a membre de l’IEC

 

Josep Olesti i Vila, doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor titular de filosofia a la Universitat de Girona, pronuncià el dilluns 6 de març de 2017 el discurs Elogi de la història de la filosofia, amb què ingressà a l’Institut com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials. La resposta fou a càrrec de Pere Lluís Font, membre emèrit de la Secció.

El doctor Olesti va explicar que «a diferència del que passa en disciplines de cientificitat consolidada», com la física o la química, «en què la historicitat és extrínseca al saber que desenvolupen, la filosofia és inseparable de la seva història». Pere Lluís Font, en la seva resposta va titllar el text de Josep Olesti «d’una bellesa serena, d’una persuasió vigorosa, d’una finestra exquisida i d’una erudició elegant».

Podeu veure el vídeo del discurs clicant aquí.