Josep Cruanyes, distingit amb la Creu de Sant Jordi 2018

Josep Cruanyes, president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’IEC,  ha estat guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2018, entre les trenta-una personalitats i vint-i-quatre entitats premiades pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural.

Josep Cruanyes és president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’IEC, i secretari de la Comissió de Llengua Catalana del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya. Vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat un dels promotors del retorn de la documentació confiscada pel franquisme a Catalunya, per mitjà dels seus llibres i la tasca que duu a terme a la Comissió de la Dignitat.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.