L’economista Andreu Mas-Colell rep el 22è Premi Gran Gresol

Foto: https://www.indicadordeeconomia.com/actualitat/568/l-economista-andreu-mas-colell-rep-el-22e-premi-gran-gresol

 

El Premi Gran Gresol que atorga la fundació Gresol, s’entrega a personalitats que han assolit prestigi, gran trajectòria i èxits rellevants i notorietat, així com haver esdevingut, per la seva tasca i persona, exemple i referent a nivell nacional i internacional. 

Andreu Mas-Colell Féu carrera universitària a la Universitat de Califòrnia i es doctorà en economia a la Universitat de Minnesota, als Estats Units. Va ser investigador visitant a Bonn els anys 1977 i 1978. Després d’un any sabàtic a la Universitat Autònoma de Barcelona (1981-1982), s’incorporà al Departament d’Economia de la Universitat Harvard com a catedràtic. Fou membre de la Comissió Gestora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) (1990), on actualment és catedràtic d’Economia (en situació d’excedència). És doctor honoris causa de la Universitat d’Alacant, de la Universitat de Tolosa, de l’Escola d’Estudis Superiors de Comerç de París, de la Universitat Nacional del Sud (Argentina) i de la Universitat de Chicago (2015). Ha estat conseller del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (2000-2003), on ha ocupat el càrrec de conseller d’Economia i Coneixement (2010-2016). Ha estat president de l’European Economic Association (2006) i de la Barcelona Graduate School of Economics (2006-2010) i és president del Barcelona Institute of Science and Technology (2016-). Entre les distincions que ha rebut, destaquen el Premio Rey Juan Carlos I d’Economia (1989), la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi de la Fundació Catalana per la Recerca (1994), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2006) i el Premi Nacional de Recerca (2006).